lauantai 8. syyskuuta 2007

Kauden top5

Nyt kun kisakausi on saatu päätökseen on aika laittaa omat suoritukset paremmuusjärjestykseen. Elikkä kauden top-5 triathlon & pyöräskabat.

1.
Joroisten 1/2 Ironman-matkan kisa oli minulle kauden pääkisa ja siinä onnistuin paremmin kuin hyvin. Eli nuorten Suomenmestaruus ja kokonaiskisan 6. Tankkaus onnistui, enkä kärsinyt minulle tavallisista krampeista kisan aikana. Uinti oli ok. Ei tosin aivan huippua. Pyöräkuntoni kisassa oli omasta mielestäni jäätävä. Pyöräilyosuuden ajoimme 4-5hengen "ryhmässä" peesirajoja noudattaen (yli 10m). Mukana porukassa oli Tuukka Miettinen, Kai Söderdahl sekä osan matkasta Darby Thomas, Petteri Mustonen ja Markus Lampainen. Kovia tekijöitä siis. Pyöräilyn aikana minulla oli koko ajan fiilis, että voisin lisätä vauhtia mutta maltoin mieleni ja yritin säästellä voimia juoksua varten. Pyöräilyn keskari oli 94km matkalla 41km/h joka on mielestäni jo todella hyvää vauhtia tempovauhdiksi. Juoksuun lähdin omaa vauhtia enkä pyrkinyt pysymään selvästi kovempien juoksijoitten mukana. Juoksu oli kesän parasta minulla. Aikani puolimaratonilla oli 1h32min joka on selkeä parannus edellisiin vuosiin. Juoksu oli ensimmäistä kertaa kisassa helppoa eikä jalat alkaneet kramppailemaan. Tosin juoksusta täytyy ottaa vielä 15min pois niin aletaan oleen isojen poikien vauhdissa.;) Kokonaisaika kisassa oli 4h18min. Viimevuoden paras puoli IM meni aikaan 4.26 mutta Joroisten kisassa oli 4km ylipitkä pyöräilyosuus. Joten kehitys on ollut todella hyvää. Todella iso kiitos siitä kuuluu valmentajalleni Mika Luodolle joka on laittanut meikän treenit kuntoon. Huomannut samalla, että millään "pikkulenkkeilyllä" ei tulosta synny.

2.
Nuorten sprintti SM-kisat oli Porissa viikkoa ennen Joroista. Tein vielä Porin kisaa edeltävällä viikolla suht. koht. kovia treenejä Joroista silmällä pitäen mutta silti Porissa jalka oli mainio. Siellä voitin kauden ensimmäisen mestaruuden. Porin kisa jouduttiin pitämään peesikielto kisana reitin takia, mikä oli minulle todella hyvä juttu, koska pyörävauhtini on tällä hetkellä sen verran hyvää. Uinti oli taas ok. Ei mitään kauhean uimarimaista menoa. Pyörä kulki tosi hyvin. Pystyin tekemään siinä ratkaisevan eron kilpakumppaneihin. Juoksu oli hyvä. Kisa jää varmasti minulle mieleen myös elämäni ensimmäisestä dopingtestistä. Ei meinannu pojalla pissa tulla, joten testissä menikin aikaa 2,5h.:D Itselläni on ainakin niin sanotusti jännäpissa jos joku tuijottaa vieressä. Mutta eiköhän tuohonkin totu.;)

3.
Itselleni tärkeä saavutus oli viikkotempo enkan parantaminen. Ennen Porin ja Joroisten SM-kisaa löysin todella hyvän pyörävauhdin. Hämeenlinnassa ajetaan viikottain 10,5km aika mäkinen keskiviikkotempo. Entinen ennätykseni oli vuoden takainen 14.46. Paransin enkkaa tällä kaudella 27sek eli aikani oli 14.19, keskinopeuden ollessa hiukan päälle 44km/h. Tuolla vauhdilla pääsin kaikkien aikojen tilaston kolmoseksi ja kauden ykköseksi. Moni ei varmaan viitsisi tällaista mainita mutta olen aina ottanut tavoitteekseni sen parantamisen, koska siinä näkee varmasti oikean kehityksen. Se on hieno tunne kun sitä ajaa huippukunnossa. Koko ajan pystyy lyömään maksimivauhdeilla ja siitä kivusta oikein nauttii.

4.
Perusmatkan SM-kisat pidettiin Vantaan kuusijärvellä kesäkuun puolessa välissä. Kuntoni ei ollut vielä lähelläkään huipussaan ja kevään kovan harjoittelun takia olin pienessä jumissa. Uintini oli kuitenkin ihan kohtalaista. Pyöräilyosuuden ajoin Miettisen Tuukan kanssa ja saimme porukkaa tosi paljon kiinni. Itseasiassa pyörä aikani taisi olla koko kisan toiseksi parasta. Mutta kova pyöräilyvauhti kostautui juoksuosuudella, jossa minulla ei ollut minkäänlaista potkua. Tipuin juoksussa U23 sarjan pronssille, joka ei kyllä tyydyttänyt minua. Koska tarkoitukseni oli tehdä tosi hyvä kisa ja laittaa Arttu Hirsi koville. Mutta ei se aina kulje niinkuin haluaisi. Mutta lupaan, että Arttu on ensi kesänä kovilla.;)

5.
Viidenneksi voisin nostaa Hämeenlinnan moottoriradalla ajetun maantiecupin kisan. Olin kisassa 13. Kisa tuli vedettyä jo hieman syyskuntoisena eli enemmän kiukulla kuin kunnolla. Mutta ajona silti hyvä, koska kärki oli kuitenkin todella kova.

Kausi meni varsinkin pääkisojen osalta todella hyvin. Motivaatio ja itseluottamus nousi selvästi. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kautta ja kovempia tuloksia.

2 kommenttia:

Not Another Nerd Blogger kirjoitti...

Moi Tatu!

Kato, hieno blogi, jota en ole aikaisemmin löytänytkään - lisäsin heti linkin omalle blogille :)

Kovaa olet Joroisilla pistellyt, pitäisi varmaan itsekin yrittää siirtyä "pikkulenkkeilystä" oikeaan puurtamiseen, jos sillä saisi Joroisillakin puoli tuntia pois sekä pyörä- että juoksuosuudesta... Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Tatu kirjoitti...

Kiitoksia. Juu, kyllä se on treeni mikä kannattaa.:)

Täytyy varmaan itsekin väsätä tuollainen blogilista tänne sivuille.

Tsemppiä myös sinne suuntaan syksyn ja talven koitoksiin!