tiistai 28. heinäkuuta 2015

Finntriathlon Joroinen


Tämän kauden ensimmäinen pääkisa Finntriathlon Joroinen kulki oikein hyvin. Alkukesän hyvin mennyt harjoitusjakso on tehnyt tehtävänsä ja mielestäni pääsin Joroisille juuri niin hyvään kuntoon kuin näillä treeneillä on mahdollista.

Olen muuttanut harjoittelua aika paljon pyöräilypainoitteisempaan suuntaan. En ole muutamaan vuoteen saanut pyörällä sitä potentiaalia ulos mikä minulla kropassa on. Pyöräilyn lisäämisen yhtenä suurimpana syynä on juoksuharjoittelusta tulleet akillesjännevaivat. Pyöräilyn lisääminen harjoitusohjelmaan on ollut todellinen win-win tilanne kun akillesjänne vaivatkin ovat kadonneet. Ja pyöräilymäärän nostaminen on jopa vaikuttanut juoksuvauhtiinkin positiviisesti! Taidan jatkaa samoilla metodeilla.:) Suuri kiitos Darbylle vinkeistä uusiin motivoiviin treeneihin.Joroisten puolimatkan kisa oli perinteisesti matkan SM-kisa. En ottanut kisasta juurikaan sijoituspaineita - tiesin, että onnistuneella suorituksella olen aika korkealla.

Uinti: 
Joroisissa ainoastaan uinti tuntui hiukan tökkivän. Uintiasento oli hakusessa, enkä saanut rennon kovaa tekemistä päälle. Uintiaika 27.30 oli kuitenkin ihan ok.
(Kuva: Timo Kananoja)


Pyöräily:
Pyöräilyn alun otin rennosti hakien 275-290 watin tasaista ajoa. Fillari lähti mukavasti kulkemaan ja n. 15km ajon jälkeen ajokavereiksi tuli jälleen kerran Miettinen ja Lemmettylä (+ joku canyon mies, jota en tuntenut). Ajattelin, että katsotaan mitä vauhtia pojat menevät ja jos tuntuu liian kovalta jään ajelemaan omaa vauhtia. Teho pysyi hyvin tavoitewateissa, joten tässä letkassa oli hyvä mennä, 10m peesistä saa aina kuitenkin muutaman watin hyödyn.

Pyörällä saimme kiinni Jamon, Lyatskyn ja Panun reitin loppupuolella. Darby meni menojaan, joten tästä ryhmästä löytyivät himmeämpien mitallien voittajat. Pyöräaika 2h15min, joka oli juuri sitä mitä lähdin hakemaan.
 (Kuva: Timo Kananoja)

Juoksu:
Tein jostain syystä todella hitaan vaihdon ja jäin muista kavereista selvästi. Tämä ei haitannut, koska tiesin, että jonkun pitää räjähtää, että saan päänahan. Suurin osa edellä olevista kavereista oli ammattimiehiä ja juoksuvauhti sen mukainen.

Juoksu kierrettiin kolmena kierroksena. Ensimmäisellä kierroksella en saanut juoksua kunnolla kasaan, mutta toinen ja varsinkin ja kolmas kierros kulki todella hyvin. Viimeisellä kierroksella sain hengityksen todella tiukoille. Tämä on merkki siitä, että hyvä päivä on osunut kohdalle ja kropasta saa revittyä kaiken irti.  Juoksuaika oli 1h27min, joka oli tuolle reitille minulle huippuaika. Maaliin saavuin ajassa 4h15min ja sijoitus 7 (sm 6).
  (Kuva: Timo Kananoja)

Tulokseen ja sijoitukseen olen äärimmäisen tyytyväinen. Juoksun paraneminen loppua kohden on hyvä merkki Tahkon täyttä matkaa ajatellen.

Joroisten jälkeen sain työreissulta pienen flunssan, joka on onneksi nyt menossa pois. Olen tällä viikolla lomalla, joten treeniruuvi on kireällä ja ohjelmassa on legendaarisen kovia treenejä. Tahkon täysmatka on kauden viimeinen koitos ja samalla #kerääkokosarjan viimeinen osakilpailu. Olen kerääkokosarjassa sijalla 3 ja vähintään se sijoitus on tarkoitus pitää. Fiilis on aika luottavainen Tahkolle. Taas kerran lähden tekemään täysin oman suorituksen ja se toivottavasti riittää uuteen ennätysaikaan ja hyvään sijoitukseen.
 


Ei kommentteja: