tiistai 27. lokakuuta 2009

Syyskauden runkoa

Morjesta pöytään. Syksyn treenit on lähteneet kivasti käyntiin. Lokakuussa on tullut 3 hiukan kovempaa viikkoa ja nyt on meneillään palauttavampi viikko. Ajattelin kirjoitella omasta treeniohjelmasta ja rungosta vähän tarkemmin, jos joku saisi siitä jotain virikettä ja hyötyä omaan tekemiseensä.

Syksyn treeneissä painotus on enemmän voimapuolella ja peruskunnon hakemisessa. Yritän pitää syksyllä viikkotunnit n 15h/vko tuntumassa. Enempää ei oikeastaan vielä kannata ja enkä kyllä kerkeäisikään työharjoittelun ja koulun takia. Määriä tulee nostettua sitten joulun jälkeen ja ehkä jo työharjoittelun päättymisen jälkeen, jolloin koulua ei välttämättä ole joka päivä. Kevyt viikko menee osaltaan saman treenirungon mukaan, tosin yksi lepopäivä lisää ja kevyempiä treenejä.

Tämän hetken treenirunko:

Ma ap. lyhyt juoksu, ip. uinti (kelausta)

Ti ip. rappusjuoksu + kuntopiiri + verryttelyjuoksut

Ke ip. reipas juoksu, vk:ta

To ip. puntti ja uinti

Pe pyöräily/jotain kevyttä/lepo

La ap. pitkäjuoksu ip. uinti ja keskivartalo jumppa

Su pitkä pyörä

ap=aamupäivä
ip=iltapäivä

Viikottaiset juoksukilometrit on nousseet 50-60km väliin ja sen on kyllä huomannut takareisien jäykkyytenä. Venyttely on aina ollut jotenkin hankalaa aloittaa, mutta nyt on pakosta joutunut aukaisemaan lihaksia ennen jokaista treeniä. Vaikka pyöräily on pienemmässä osassa näin syksyisin, niin siltikin yhteislenkeillä on ollut aika hyvä taagi jaloissa. Kai ne pyöräilypohjat on sen verran hyvät, että se kulkee pienemmälläkin vaivalla. Uintiin on sattunut sankaripäiviä ja myös jumista runnomista. Turhan kova puntti yläkropalle aina näkyy uinnin takkuiluna. Tosin sehän ei niinkään haittaa näin syksyisin.

Pyörästä on tullut jo muutama kysely mutta se on vielä myynnissä. Nyt tekemään tarjouksia ja tervetuloa ihmettelemään sitä tarkemmin Turkuun tai sopimuksen mukaan Hämeenlinnaan, nopeat syövät hitaat.:)

Ei kommentteja: