tiistai 22. kesäkuuta 2010

Challenge Kraichgau

Olipa isot ja hienot kisat Saksassa. Puolimatkalla 2000 osanottajaa ja perusmatkalla 1500. Alla pieni kisaraportti:

Uintiin startattiin 500 aalloissa ja pääsin ensimmäiseen ryhmään starttamaan pro:n kanssa. Kisapäivänä oli +30 astetta lämmintä ja tiedossa oli, että päivästä ei tule helppo. Uinti lähti kivasti liikkeelle ja vedin toista ryhmää alussa aika pitkälle kunnes huomasin, että suunnistukseni menee aivan pieleen. Tämän jälkeen tyydyin katselemaan muiden jalkoja ja läpsyttelin rennosti lopun matkasta. Uintiaika oli 25.45 ja rantauduin 20-40sijan paikkeilla. Hyvä uinti, tosin Luodon vauhdissa olisi pitänyt pysyä, jäin hänelle 50sek.

Pyöräreitti oli todella mäkinen ja kovimmat nousut olivat 9% luokkaa. Tiesin tämän reitin sopivan minulle. Pyöräilyn aloitin reippaasti ja ohittelin ensimmäisen 10km aikana paljon porukkaa, kunnes takaa tuli joku saksalainen tempohirvi jonka perään jäin roikkumaan (peesirajoja noudattaen). Saimme kiinni pro Nils Goerken joka jäi meidän kanssa ajamaan. Tällä porukalla ajoimme hyvää vauhtia ja 20km kohdalla saavutimme Luodon. Ajo tuntui helpolta ja yritin hillitä itseäni etten lähde rykimään jalkoja alta. 60km paikkeilla saimme kiinni pitkän junan jossa oli mm. Hast, Rutger Beke, James Cunnama, Luke Dragstra yms. Meikällä tuli vähän kylmiä väreitä kun mietti kuinka kovatasoista porukkaa saimme kiinni.:) Tässä n.10 miehen letkan hännillä saavuin vaihtoon ja olin pyöräilyn jälkeen kisassa 14. Pyöräaikani oli kisan 8 kovin, 2h18min.

Tiesin, että juoksu on kehittynyt paljon tälle vuodelle ja lähdinkin luottavaisena juoksuosuudelle. Mutta sitten heti jo ensimmäisen alamäen jälkeen etureiteni menivät aivan kramppiin. Jouduin seisoskelemaan ja venyttämään jalkoja 3min ajan ja fiilikset oli aika maassa. Pikkuhiljaa kramppi katosi ja pääsin jatkamaan matkaa hölkötellen. Yritin nostaa vauhtia hyvälle tasolle, mutta heti kun syke nousi vk-alueelle niin etureiteni alkoivat kramppamaan. Juoksusta tuli taaperrusta. Maalin saavuin sijalla 32 ja juoksuaikani oli 1h37min.

Maalissa olin aivan katkipoikki vaikka juoksu menikin hölkötellen. Etukäteen olin ajatellut, että 30sakkiin olisi mahdollisuudet kokonaiskisassa ja oman sarjan 25-29 voitto. Loppuaikani oli 4h25min, joka on hyvä tuolle reitille. Olin omassa sarjassa 6 ja se harmittaa. Kisa oli muuten mainio, mutta juoksusta jäi tottakai hampaan koloon. Onneksi tällä kaudella on vielä kisoja jäljellä johon on myös panostettu, joten jätän sen unelmasuorituksen sitten Joroisten puolikkaalle ja Köpiksen täydelle matkalle.:)

Suomalaisittain kisa oli todella upea. Boman voitti hopeaa naisten sarjassa. Luoto oli kuudes ja Hast seitsemäs pro:ssa. Miesten kisan muuten voitti Normann Stadler. Aika kovatasoista...