perjantai 8. elokuuta 2008

Treeniä ja kisoja

Valmistavat treenit kohti Almerea on kulkenut hienosti. Määrää on tullut kivasti ja sen takia pientä jumia on ollut havaittavissa, mutta ei onneksi mitään vakavampaa. Treenit ovat olleet enemmän pk-painoitteisia ja kisat välissä ovat palvelleet vauhti treeniä.



Viimeviikonlopun Nokian sprintticupin finaali tuli vietyä rennolla fiiliksellä läpi. Uinti kulki rennosti hyvin. Pyörä tuli jauhettua parin 19-sarjan jampan kanssa läpi. Juoksussa en saanut mitään irti, mutta itse juoksu tuntui erittäin helpolta. Vähän kuin olisi puolikkaan juoksua vienyt läpi. Aika jotain 1h03min ja alle-23 kakkossija.

Samalla tuli pokattua Suomenmestaruus alle-23 sarjasta. Sprinttimitalit jaettiin tänä vuonna cupin kautta, joka ei mielestäni ollut paras systeemi. Ideana ihan hyvä, mutta vaatii aika paljon hiomista. Pistesysteemi ei palvellut näin vähäisiä osanottaja määriä ja kisoja oli liian vähän. Jos jätti yhden kisan väliin niin voittoon ei ollut mitään mahdollisuutta. Tämä laskee kisan arvoa aika rankasti. Jos tätä systeemiä jatketaan ensi vuonna niin osanottomaksuja kannatta laskea huomattavasti. Jokainen cupin osakilpailu maksoi 35€ ja se on liian paljon sprinttikisasta. Parempi olisi vaikka 20€, näin saataisiin ehkä jopa lisää kilpailijoita viivalle. Ja jos hinta on näin korkea niin palkintoja voisi miettiä uudemman kerran.... Jos itse saan päättää niin mitalit jakoon yhden kisan kautta. Silloin kisa saattaa houkuttaa paikalle oikeasti Suomen nopeimmat kaverit.

Hauholla rennosti




Hauhon jokamiestriathlon on jokavuotinen hieno tapahtuma joka on kasvanut isosti viimeisien vuosien aikana. Miettikää, keskiviikkoilta Hauholla ja viivalla on päälle 100 triathlonistia. Erittäin hyvä meininki ja tästä kisasta jää aina hyvä mieli päälle. Lajille on kysyntää ja tälläisiä jokamieskisoja pitäisi järjestää enemmänkin.
Matkoina oli siis 200m uinti - 10km pyöräily - 3km juoksu. Uinti kulki taas rennon kivasti, pyöräily tuli kovaa Vastarannan Mikon kanssa ja juoksussa sai hapot hyvin jalkoihin mäkisellä reitillä. Sija 2, 42sek Mikon takana. Tulokset, kuvia ja lisää infoa ensivuoden kisasta www.jokamiestriathlon.tk

Suomalaiset on mennyt taas kovaa maailmalla. Valmentaja Luoto veti vanhasta muistista täydenmatkan Ruotsin Kalmarissa aikaan 8h27min. Ihme äijä. Täytyy kuunnella tarkasti ohjeita, jos vaikka itse pääsisi yhtä kovaa joskus. Kalmarissa oli myös Tuukka Miettinen vauhdissa ja teki hienon oman ennätyksensä alle 8h45min. Teemu Toivanen oli kolmas Antwerpenin 1/2 iromanissa. Samassa kisassa Turun treenikaveri Darby Thomas oli 7 ja sai paikan 1/2 IM pro-sarjan MM-kisoihin. Onnea.

Ei kommentteja: