maanantai 28. heinäkuuta 2008

Matkalla Almereen

Hiukan päälle kuukausi on aikaa kesän päätähtäimeen Almeren pitkän matkan triathloniin. Kyseessä on siis ITU:n pitkämatkan MM-kisa eli 4km uinti - 120km pyöräily - 30km juoksu. Kisa tulee olemaan myös pisin triathlonkisa minkä olen koskaan suorittanut, mikälisikäli siis pääsen maaliin.

Viimeinen harjoitusjakso kisaa varten on lähtenyt hyvin käyntiin lämpimien kelien siivittämänä ja varsinkin uinti ja juoksu tuntuu paremmalta mitä alkukaudesta. Uinti on ollut totaalisen kateissa alkukesästä. Suurin syy tähän lienee huonot kelit, koska jäätymispiste tulee nopeasti järvessä kun vesi on vain +15astetta. Myöskään uimahallin kiinni oleminen ei ole helpottanut asiaa. Uintikertojen määrä näkyi jo viime lauantain avovesiuinti kisassa Hämeenlinnassa. Matkana oli n.2,5km ja uinti kulki vaivattomasti. Sijoituin kisassa toiseksi, voiton ottaessa Suomen uintilupaus Tommi Nisula.

Valmistava jakso sisältää alkuun paljon peruskestävyysharjoittelua. Kisat tulee olemaan hyviä tehoharjoitteita. Yhtenä esimerkkinä treeneistä on tämän päivän harjoitus: aamulla 40min avovesiuintia, jossa kelausta n.1500m, tekniikkaharjoitteita ja 6x50m rennon reipasta. Päivällä juoksu 40min työpaikalle pk-sykkeillä. Illalla juoksu 40-50min töistä kotiin, jossa 20 x 100m 5km kisavauhdilla.

Valmistavina kisoina ennen Almerea aion kisata Nokian sprintin, SM-paritempon ja Kuusijärven sprintin. Myöskin joku juoksukisa voisi olla paikallaan ennen Hollannin reissua.

Ei voi muuta sanoa kun että, treenifiilis on tällä hetkellä kohdallaan ja kunto nousussa. Aion siis tehdä kesän parhaan suorituksen Almeressa.

Ei kommentteja: