tiistai 14. elokuuta 2012

Kohti Nastolaa

Tervehdys! Nastolan täyden matkan SM-kisoihin on enää tovi aikaa. Tänään olen aloittanut perinteisen turvotuskuurin maltodekstriini + pastalinjalla, jotta sunnuntaina kroppa olisi täynnä energiaa.

Treenit on sujunut mallikkaasti Joroisten pettymyksen jälkeen ja muutama "kovakin" veto on mahtunut väliin. Vehmaalla sprinttitriathlonissa kulki oikein mallikkaasti ja varsinkin juoksu väläytteli positiivisia merkkejä. Aluemestaruus tempossa pyöräjalka löytyi vihdoinkin uudelleen ja taisin ajaa kovimman 20km tuulisessa säässä mihin ikinä olen pystynyt. Pitkiä pyörä- ja juoksulenkkejäkin on tullut sopivasti paukuteltua. Kaiken pitäisi siis olla kohdallaan sunnuntain täpöä varten.

Viime viikonloppu meni Kuopio-triathlonissa Feltin pyöriä esitellen ja kävin myös starttaamassa SM-olympiamatkan. Kisahan meni ihan puihin kun pakki eli maha päätti alkaa temppuilemaan ennen starttia. Neljä täysistuntoa tunnin sisään ennen starttia ei luonut hirveän positiivista fiilistä starttiin (kiitos Scandicin a´la carte menulle). Uinti lähti kulkemaan vasta kilometrin jälkeen, pyörä oli ihan vahvan tuntuista ja alun juoksu tuntui huipulta. Tosin 1,5km juoksun jälkeen pakki oli taas aivan sekaisin ja jouduin rehelliselle puskapaskalle Vänärin puskiin. Siinä puskassa ajattelin, että eiköhän tämä peli ole menetetty tältä kertaa ja säästellään jalkoja täyttä matkaa varten kun top 3 sijoituskin oli kaukana. Mutta sopiva viimeistelytreeni tuli tehtyä mikä oli reissun tärkein tavoite.

Nastolan kisasta tulee todella mielenkiintoinen ja varmasti raskas. Kävin Marian kanssa tsekkaamassa reitit ja ainakin Turun tasaisiin maastoihin tottuneelle reitti on aika brutaalin tuntuinen. Pyörässä on paljon pientä nyppylää ja juoksureitin muutama tiukka nousu tulee tuntumaan viimeisillä kierroksilla varmasti todella pahalta. Veikkaisin, että loppuaika ennustetta joutuu viilamaan 15-30min hitaammaksi. Oma tavoite on tehdä vihdoin ja viimein tasainen hyvä suoritus, joka pitäisi riittää 9h30-9h45min aikaan tuolla reitillä. Mukana on onneksi kovia kavereita, joten mitalli ei tule irtoamaan helpolla.

Ei kommentteja: