torstai 7. elokuuta 2014

Joroisista ja IM Kalmar lähestyy

Joroisten kisa meni juuri niin kuin suunnitelin, eli DNF. Uinnissa ja pyöräilyssä yritystä ja juoksun alkupuolella sivuun. Mietin moneen otteeseen ennen Joroista, että yritänkö tosissani ja vedän maaliin vai keskeytänkö. Loppupeleissä päätös keskeyttämisestä oli helppo ja tuli monta päivää ennen joroista. Viime vuonna Joroisten kisan jälkeen palautumiseen meni kolme viikkoa ja sen vuoksi myös Wiesbadenin EM:t meni penkin alle. Nyt alla oli Itävallan täysmatka ja tulossa Kalmarin täysmatka. Tiedän, että tarvitsen tähän väliin treenijakson ja jos olisin juossut joroisilla maaliin, niin treenijakso ennen Kalmaria olisi jäänyt auttamatta liian lyhyeksi.

Olen todella tyytyväinen tuohon keskeytys ratkaisuun, koska pääsin heti seuraavalla viikolla tekemään laadukkaita treenejä. Treeneissä pääpaino on ollut pyöräilyssä ja pyöräilyvoiman kehittämisessä. Jotenkin talven kova satsaus juoksuun vei parhaan terän pyöräilystä pois ja olen nyt hionut pyöräkuntoa pari viikkoa. Ainakin edellisviikonloppuna ajettu paritempon SM-kisa osoitti, että muutamat täsmätreenit pyörän päällä ovat menneet suoraan reiteen ja vauhti on ollut hyvää. Ajettiin Sami Auran kanssa sijalle 7 ja oma ajo oli heittämällä kesän vahvinta. Juoksua ja uintia on toki ollut ohjelmassa ja vauhdit ovat olleet varsin samoja kuin ennen Itävallan kisaa.

Nyt on 9 päivää aikaa kisaan. Ohjelmassa on lepoa, kevyttä treeniä ja pari vähän näpäkämpää, että tuntuma säilyy. En ole ikinä ennen tehnyt kahta täyden matkan kisaa samana kesänä, joten on vaikea tietää mitä on luvassa. Tosin fiilis on, että hyvä tästä tulee ja melkeinpä varmasti parempi kuin Itävallasta.

Ei kommentteja: