maanantai 22. helmikuuta 2016

Winterman TurkuEtelä-afrikan Ironmanin aikainen ajankohta asettaa hankaluuksia kunnon hiomiseen. En löytänyt kalenterista sopivaa puolikkaan kisaa ennen Afrikkaa, joten sellainen piti keksiä itse. Lyötiin Kimmon kanssa päät yhteen ja keksittiin vetää treenikisa täällä Turussa. Näin syntyi harjoituskisa nimeltä Winterman Turku! :)


Kisa ei ollut oikeasti kisa, vaan kova harjoitus, joka oli tarkoitus vetää sopivilla tehoilla niin, että treenistä ei tarvitse palautua mahdottoman pitkää aikaa. Tehotasot olivat siis puolimatkan ja täydenmatkan välimaastosta. Onneksi saimme hyvän porukan kasaan tekemään harjoitusta, jossa tsemppifiilis oli kohdallaan.

Uinti suoritettiin Impivaaran uimahallilla lauantaiaamuna 1,9km osuutena 50m altaassa. Jotta uinnista tuli kisaspesifisempi, niin suoritin tämän märkäpuvulla. Tuli muuten kuuma. Teki mieli pysähtyä juomaan 500m jälkeen. Oma uinti meni kivasti aikaan 24.55. Muut kovat uimarit veti ilman märkkäriä, joten en saanut heistä kiriapua ja tekeminen oli mukavan kovaa läpsyttelyä. Lättäreillä on tullut taottua ennätysmäärä kilsoja talven aikana ja se auttaa märkäpuvun kanssa uintia. Uintikoutsi Kauhanen otti kuvaa uinnista testin aikana ja innolla odotan tarkempaa analyysia tekniikasta.

Tästä siirryttiin Mainoskohon hallille traineripyöräilyn pariin. Ajoimme 2h25min tehokkaasti. Oma ajo noudatti kaavaa 10min n. aerobisella kynnyksellä ja 2min hiukan kevyempää. Tämä teki ajosta henkisesti helpompaa ja simuloi paremmin ulkoajon tehoja. Ensimmäisellä tunnilla tehot pyörivät 240-260watin tuntumassa, jonka jälkeen kiristin vauhtia 260-280wattiin. Osui ihan pöljä pyöräpäivä ja tuntui helpolta ja sykkeet oli kurissa. 

Ei, en ajanut kypärä päässä koko treeniä. Uusi BBB kypärä oli teippauksessa Mainoskoholla ja kuva oli hyvä ottaa ajoasennon analysointia varten. ;)


Viimeisenä osuutena puolimaraton. Tarkoitus oli juosta aerobisen kynnyksen tuntumassa tai vähän yli. Loppuaika 1h29min. Treeni onnistui juuri niin kuin ajattelin. 

Vielä on tekemistä kunnon eteen, mutta on tässä vielä 7 pitkää viikkoa aikaa. Aivan huippukuntoon on mahdoton päästä, mutta toivottavasti edes lähelle sitä. Paljon riippuu siitä, että pysyy terveenä ja työreissut eivät kuormita liikaa. Nyt on sopivan jännittynyt olotila ja hyvä motivaatio, joka lupaa hyvää viimeisille viikoille.

3 kommenttia:

Jupu kirjoitti...

Hei!

Saako udella, miten treenit/treenivauhdit ovat koventuneet viime vuodesta? Mietin, mitä aikaa pyörällä esim. on odotettavissa, noilla wateilla? Ja jos vielä kysyn, mitä watteja sulla näytti pyörä Tahkolla, kun melko samaa vauhtia kuitenkin lopulta ajettiin siellä ja itsellä ei siellä ollut wattimittaria. (Toki oma kroppa "snadisti" kevyempi, mutta kuitenkin)

Unknown kirjoitti...

Moro Jupu! Mulla näytti Tahkolla NP avg watit 259, joten tuossa treenissä oltiin pääosin samalla alueella tai vähän yli lopussa. Wintermanin perusteella olen aika samassa kunnossa kuin viime kesänä. Tosin wintermaniin taisi osua aika pöljä päivä, samanlaista fiilistä ei ihan joka treenissä ole ollut. Tuolla teholla uskoisin pyöräajan menevän 4.45-4.50 tasolle vaihtelevalla reitillä. Painoahan mulla varmasti 10-15kg enemmän kuin sinulla.

Unknown kirjoitti...

Ja treenimäärät ovat olleet hävettävän pieniä. Ihmettelen, että olen edes näin hyvässä kunnossa.;)