tiistai 8. heinäkuuta 2008

Kisasilppua

Taas on käyty kisoissa kokeilemessa kuntoa. 1,5 viikkoa sitten kilvoiteltiin pyöräilyn SM-kisat Porissa. Kisat alkoivat perjantaina 42km aika-ajolla. Tuntemukset ennen tempoa olivat aika huonot, koska olin ennen kisaa kärsinyt kolme päivää vatsavaivoista. Vatsa aivan löysänä. Vielä torstaina mietin kannattaako aika-ajoon osallistua. Perjantaina oli olo kuitenkin ihan hyvä, joten ei muuta kun viivalle. Tarkoitukseni oli ajaa tempo hyytymättä ja jäädä mahdollisimman vähän muille triathlonmiehille. Ajo oli alussa helppoa ja lopussa turhan helppoa. Pitkän tempon pitää sattua ja nyt se ei sattunut. Aivan paras terä oli kateissa, mutta olen tyytyväinen ajooni. 42km meni 59m08s, joka oikeutti sijaan 20. Ihan ok vauhtia, keskinopeuden ollessa 42,7km/h. Kovinta vauhtia trimiehistä piti Tuukka Miettinen. Hän sijoittui kisassa sijalle 9, ajalla 56m45s. Ero Tuukkaan kasvoi isommaksi mitä alunperin ajattelin. Noo, motivoi taas treenaan kun saa turpaansa kunnolla. Voiton vei lopulta Matti Helminen. Hirvee temposika, ajo reitin 49km/h keskarilla, respect.

Sunnuntaina oli 183km maantiekisan vuoro. Vatsa reistaili vielä lauantaina mutta ei niin pahasti mitä edellisviikolla. Energian imeytyminen ja paskahädänsietokyky oli suurin kysymysmerkki ennen starttia. Kisa käytiin Porin keskustassa ja lähialueilla. Yksi kierros 14km, sisälsi kortteliosuuden jossa oli myös spesiaalina hiekkatieosuus. Kisa lähti vauhdikkaasti käyntiin ja kaupungin kortteliosuudella hapotti aika rankasti. Muuten ajo tuntui jopa vahvalta. Tavoitteeni oli hyvä sijoitus ja näillä jaloilla on turha lähteä turhia rykimään, joten ajelin pääjoukossa tankkaillen ja säästellen. Kisa sujui ongelmitta 85km asti, kunnes missasin juomapullon juomahuolto alueella. Alue oli laitettu hiukan typerään paikkaan, koska vauhtia siihen oli miltei joka kierroksella 50km/h. Siitä on yllättävän vaikeaa saada pulloa kiinni. Seuraavalla kierroksella pudottauduin porukan hännille ennen juomahuoltoa, jotta olisi tilaa enemmän napata pullo mukaan. Juuri silloin kisan ratkaissut irtiotto lähti matkaan ja vauhti oli taas sangen älytön huoltoalueelle tullessa. Pullo ei tarttunut näppeihin ja kaiken lisäksi porukka katkesi hänniltä. Sinne jäin ja sieltä en noussut enää pääjoukkoon vaikka jalka oli vielä hyvä. Ajoin pienen ryhmän mukana 130km asti ja sitten menin vessaan. Kisa jäi jopa harmittamaan. Veikkanen otti voiton hienon ajon jälkeen.

Kisarupeama jatkui seuraavana vkoloppuna taas Porissa, jossa järjestettiin triathlonin SM-sprintti cupin toinen osakilpailu. Keli oli lauantaina hieno ja lähdin hakemaan hyvää suoritusta ilman turhia paineita. Uinti lähti mukavan tuntuisesti käyntiin kunnes 150m uinnin jälkeen sain potkun päähän ja lasit lensi takaraivolle. Meni muutama sekuntti pikkulintuja katsellessa ja laseja korjaillessa. En millään meinannut saavuttaa ryhmää josta tipahdin ja uiskentelin lopun matkaa yksin. Uinti aika oli hävettävän huono. Pyöräily oli perusvarmaa vääntöä. Sain jätkiä kiinni ja tulin vaihtoon oman sarjan kärjessä ja kokonaiskisan toisena. Juoksu olikin taas jälleen todella surkeaa ja voimatonta. Nopeasti tipuin oman sarjan toiseksi kun Joel Jokinen paineli hirmu kyytiä ohi. Sen jälkeen Arttu Hirsi tuli vielä kovempaa ohi. Loppu oli juoksentelua maaliin. Sija 3 omasta sarjasta ja sija 5 kokonaiskisasta. Todella surkea suoritus. Aika oli selkeästi huonompi mitä viime vuonna oli. Laittaa mietityttämään mikä oli vialla. Toivottavasti kyse on vain pienestä jumista joka on karistettu tämän viikon aikana hieronnan ja kevyen treenin avulla. Nimittäin ensi vkoloppuna on yksi kauden pääkisoista, Joroisten puolimatkan SM-kisa. Jos siellä ei kulje niin saatan sanoa ruman sanan. Toivottavasti ei tarvitse...