sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Suomenmestaruus M-23

Joroisten kisat tuli kisattua hyvällä menestyksellä. Kisaan pystyin lähtemään hyvällä itseluottamuksella hyvin menneen valmistavan harjoituksen jälkeen. Keskiviikon viikkotempo kulki miltei ennätystahtiin epäsuotuisassa säässä, joten tiesin että pyörä tulee kulkemaan kisassa. Päälle tehty juoksu oli todella irtonaista. Alkuviikon hieronta oli selkeästi avannut paikkoja. Mietin kisan taktiikkaa etukäteen ja se meni juuri niinkuin ajattelin. Tiesin, että kovin vastukseni tulee olemaan todella hurjasti tälle kaudelle kehittynyt Joel Jokinen. Taktiikkani oli pysyä uinnissa muutaman yleisen sarjan kovan menijän mukana. Sitten jätättää Joel pyöräilyssä mahdollisimman nopeasti ja tehdä mahdollisimman suuri ero ennen juoksua. Se meni juuri niin.

1,9km uinti lähti käyntiin taas melkoisen häslingin saattelemana. Iskua tuli joka suunnasta ja omaan uintiin oli vaikea keskittyä. Noin 800m uinnin jälkeen pystyin uimaan omaa uintia ja keskityin rennon kovaan menemiseen. Huomasin Söderdahlin Kaitsun ja Miettisen Tuukan uivan samassa ryhmässä, joten siinä oli pyöräilyyn porkkanat joita en aikonut päästää karkuun. Uintiaika 25.30.

Vaihto sujui ilman mitään ongelmia ja 94km pyöräilyyn lähdin Kaitsun ja Tuukan kanssa samaan aikaan. Tuukka lähti tempoamaan hirmu kyytiä ja päätin, että häntä en päästä karkuun. Peesiraja oli 10m mutta siitä saa noilla vauhdeilla vielä hyvän imun aikaiseksi, joten yritin pysytellä 10-15m päässä Tuukasta. Nopeasti saimme kiinni seuraavan ryhmän, jossa oli myös Joel ja muita kovia menijöitä. Tuukka rykäisi porukasta karkuun ja mukaan lähti Teemu Lemmettylä, Pablo Erat, Kaitsu ja minä. Sattui, mutta tiesin paikkani tulleen jos haluan eroa Joeliin ennen juoksua. Tällä ryhmittymällä mentiin ensimmäinen kierros viidestä. Tuukka rykäsi 20km jälkeen sellaiset vauhdit päälle, että muut eivät pysyneet mukana. Onnekseni vauhti rauhoittui, koska kroppani oli mennyt punaisella jo muutaman kilometrin. Tässä kohtaa kisaa syke löi hälyttäviä 185-190 lukemia. Rykäisyn jälkeen vauhti säilyi tasaisena pyöräilyn loppuun saakka ja saavutimme Jarmo Hastinkin ennen juoksuun vaihtoa. Pyöräaikani oli 2.19.11.

Vaihdon 21,1km juoksuun otin rauhallisesti enkä pyrkinyt lähtemään kovien yleisen sarjan juoksijoitten perään. Heti kilometrin juoksun jälkeen etureidet alkoivat kramppailemaan ja jouduin hidastamaan vauhtia selkeästi. Pyöräilystä juoksuun lähtiessä etureiteni kramppailee herkästi, eikä alun metsäpätkä helpottanut asiaa. Onnekseni krampit katosivat kun pääsin asfalttipätkälle ja silloin sain juoksurytmistä kiinni. Juoksussa yritin vetää rennonkovaa ja vältellä kramppeja. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kuulin, että eroa oli Joeliin 7min ja ajattelin, että se tulee riittämään kunhan en simahda totaalisesti. Viimeiselle 5,3km kierrokselle lähtiessä alkoi painaa jaloissa ja etureidet alkoivat nykimään ikävän oloisesti. Vedin kierroksen kiukulla ja maaliin kerkesin oman sarjan voittajana, kaikkeni antaneena ajassa 4.17.42. Eroa Joeliin jäi lopulta 4min12sek. Kolmanneksi sarjassamme ylsi seurakaverini Jaakko Hiekkaranta.

Koko kisan voitti Jarmo Hast hyvällä ajalla 4.00.53. Toisen ja kolmannen sijan ratkaisi Tuukka ja Kaitsu hurjassa loppukiriratkaisussa, voiton vei Tuukka. Neljänneksi nousi hurjan juoksun ansiosta valmentajani Mika Luoto. Täytyy alkaa matkimaan Mikan juoksua ensi talven aikana.;)

Ajallani olisin sijoittunut kokonaiskilpailussa sijalle 9, johon olen todella tyytyväinen. Kymppisakki tuossa porukassa on jo hyvä saavutus. Ensi vuonna siirrynkin yleiseen sarjaan, joten vauhtia täytyy saada lisää, jotta kärkipaikkoihin olisi rahkeita. Mutta eiköhän ne tulokset harjoittelun kautta synny.

Puoli ironman on kova suoritus. Energiaa poltin kisassa 4711kcal, keskisykkeeni ollessa 169. Tällä hetkellä jalkani ovat kuin puupökkelöt ja kävely on haastavaa. Saa nähdä kuinka haastavaa on kavuta huomenna ruukin nosturiin kesätöitten pariin.

Tämän kovan suorituksen suoritti myös ulkoministerimme Alexander Stubb. Se sälli on kovassa kunnossa. Voittaisi varmasti ministereitten maailmanmestaruuden triathlonissa.

Kiitän kaikkia tukijoita, jotka ovat mahdollistaneet hyvät lähtökohdat hyvälle suoritukselle. Arvostan todella teidän tukea! Kiitokset myös valmentajalle ja treenikavereille.

1 kommentti:

Not Another Nerd Blogger kirjoitti...

Onneksi olkoon! Hieno kisa kaiken kaikkiaan!

tomtri.blogspot.com