perjantai 22. heinäkuuta 2016

Joroinen

Legendaarinen Joroisten puolimatkan SM on taas tapultetu tältä vuodelta. Oma tavoite täyttyi kun en pahasti nitkahtanut matkan varrelle vaan sain tehtyä kuntotasoon nähden aika optimisuorituksen.

Ihmiskoe - 3 viikossa puolikkaan kuntoon on nyt suoritettu ja näköjään vanhoilla pohjilla pääsee ihan hyvää vauhtia kohtalaisen nopeasti. Juoksussa tökkäsi niin kuin ajattelinkin.

Uinti meni ihan kivasti Darbyn kanssa 27,5min pintaan. Pyörällä sain pidettyä hyviä watteja ja ajo tuntui kohtalaisen helpolta. Pyöräaika 2.17 ja risat. Hyvän kunnon ja huippukunnon ero on siinä, että jaksaa vielä juosta tehokkaan uinnin ja pyörän päälle. Nyt ei jaksanut. Vaan meno oli aerobisella kynnyksellä taapertamista, joten vauhti oli hiljainen. Juoksuaika 1h32min ja risat. Lopputulema sija 19 yleisessä ja koko kisassa 30 paikkeilla.

Viime vuonna vedin 7min kovempaa ja olin kuudes SM-kisassa. Taso on noussut ja moni jo vetää alle 4h20min. Tämä on ihan huippua ja kertoo siitä, että puolittaisella valmistautumisella näissä karkeloissa ei pärjää.

Päivän isona plussana oli Turun Urheiluliiton kavereideni top3 SM-kisassa. Henkka, Darby ja Tuomas podiumilla ja kaikki vetivät kansainvälistä vauhtia ja laittoivat ulkomaan menijöille luun kurkkuun. Ihan mahtavaa!

Olin ajatellut meneväni Lahteen täyden matkan SM-kisaan, mutta viimeisellä juoksukierroksella päätin, että en mene sinne kävelemään. Täysmatka on niin raskas suoritus, että niihin karkeloihin täytyy mennä huippukunnossa. Tällä aikataululla se ei ole mahdollista. Kisan jälkeen konsultointi legendalta vahvisti vielä päätöksen.

Viikon päästä pääsen Saksassa työreissun lomassa ajamaan Rad-am-ring kuntoajossa aika-ajoa nurburignilla ja 24h teamikisan pyöräily + triathlon lehden lukijoiden kanssa. Joten kisailu (lue: kuntoilu) jatkuu siellä. Aika-ajossa on mukana myös Sebastian Kienle, joten ihan mielenkiintoinen kisa tulossa.:) Siitä pari viikkoa ja Turun Challenge puolikkaalla mennään jo toivottavasti myös juoksun osalta hyvää vauhtia. 

Ei kommentteja: