torstai 9. toukokuuta 2013

Odottavat tunnelmat - viikko ironmaniin



Viikko enää ja sitten pääsen irti! Sääennustukset näyttävät positiivisesti hieman viileämpää Lanzarotelle. Erinomainen juttu paksulle suomalaiselle pojalle.;) Tuuli tulee olemaan kova, mutta niin se on ollut täällä Turun treeneissäkin. Viime sunnuntain pitkä ja kova 150km pyöräily meni tuulta vasten kamppailessa, joten varmasti sain tehtyä hyvän simulaation Lanzan pyöräreitistä. Kropassa on ollut hyvä tunne ja jyminä päällä ja testit ovat menneet tosi hyvin. Uinnissa kovat vedot ovat kulkeneet 1.14/100m vauhdilla. Pyörä on parhaimpina päivinä kulkenut paremmin kuin ikinä. Juoksussa kovissa vedoissa on vauhdit olleet hyvällä tasolla ja pitkät lenkit ovat sujuneet vaivattomasti. Toki juoksumäärä on ollut vähäisempi mitä viime vuonna vammojen takia, mutta se nähdään viikon päästä lauantaina mikä sillä on ollut vaikutus. Juoksu on, niinkuin aina, se suurin kysymysmerkki. Kutakuinkin kaikki siis pitäisi olla kunnossa. Olen myös konsultoinut kokeneemmilta Lanzan kävijöiltä sopivaa taktiikkaa pyöräilyosuuteen. Aika selkeä mielipide on ollut, että alku ja mäet pitää vain ajaa rauhassa ja ottaa aika pois helpoista osioista. Toivottavasti pyöräjalka ei ole ainakaan kisan alussa ihan liekeissä, ettei ala keulimaan ja mene ylikylkien, nimim. kokemusta on.;) Kisakiekoiksi otan Zippin 404 avokiekot. Ne toimii sivutuulessa hyvin ja jos rengas menee niin paikkaus on kohtalaisen helppoa. Mietin levykiekon käyttöä, mutta korkeat aerot on ehkä varmempi valinta. Juoksukengiksi otan On-runningin Cloudsurferit. Maraton juostaan pääosin betonilla, joten mahdollisimman pehmeät kengät toiminee parhaiten. Samalla mallilla juoksin Nastolassa viime vuonna ja silloin ne näyttivät toimivan minulle.

Tein kovan treenin vielä tiistaina ja nyt loppuviikko menee levätessä (to ja la lepopäivä, muuten kevyttä) ja Lanzalle matkustamme lauantaina. Viimeisen viikon treenit näyttävät tältä:
- Sunnuntaina 3-4h kevyt pk pyörä + 10min juoksu
- Maanantaina 45min kova uinti
- Tiistaina kova pyöräily ja kova juoksu yht. 2h.
- Keskiviikko kevyt uinti 45min
- Torstai pyöräily 1,5h, jossa 6x1km kovaa
- Perjantai 10min uinti, 15min pyöräily, 10min juoksu.

Minun kropalle on aina toiminut parhaiten viikkoa aikaisemmin lepo ja viimeisellä viikolla vielä kohtalaisen kovaa treeniä. Näillä eväillä herkkyys ja tuntuma ollut yleensä parhaimmillaan. Toivotaan, että tämä taas toimii.

Väittäisin, että jokainen triathlonisti analysoi ja spekuloi tulevan kisan mahdollista loppuaikaa ja toki sitä itsekin olen tehnyt.;) Jos ajat näyttävät tältä; uinti 54-56min - pyörä 5h20min-5h35min - juoksu 3h20min-3h35min, niin olen tehnyt omasta mielestä suorituksen mihin uskon pystyväni. Loppuaika pitäisi siis painua alle 10h. Ja pakko sen onkin jos Hawaille haluaa (AG25-29 2 slottia jaossa). Toki Lanzaroten pyöräaikaan vaikuttaa suuresti tuuliolosuhteet, joten pyörä lienee vaikein arvioitava.

Nyt pyörien pakkaustouhuihin, jossa menee taas sopiva tovi kun pakattavaa on kaksin kappalein. Illalla hierontaan aukaisemaan viimeiset jumit pois. Mikäli hotellissamme on netti niin palailen vielä fiilisten suhteen pari päivää ennen kisaa.

5 kommenttia:

JamesMichael kirjoitti...

Tsemppiä :)

Mika kirjoitti...

Ketjut oikeaan reunaan ja tiukkaa tsemppii!

Terhi Martikainen kirjoitti...

Tsemppiä molemmille koitokseen! Nytpähän on ainakin lanzan kisaa nettiseuratessa jännää, kun teidän lisäksi myös harjoituskaverini Johanna kamppailee siellä toivottavasti oman agegroupinsa kärkisijoista. Täytyy varmaan varata kunnon kisaeväät koneen ääreen, että jaksaa virtuaalikannustaa teitä kaikkia :)

Unknown kirjoitti...

Ei muuta kuin tsemppiä kisaan. Tuskahan on vain väliaikainen tila...

Unknown kirjoitti...

Kiitoksia tsempeistä. Alkuviikosta meinas pää räjähtää tempokypärän sisään lämmön takia, mutta nyt keli on jo parempi suomalaisen kropalle. Kova ja tuulinen kisa tulee. Saas nähdä miten käy. -Tatu