torstai 15. toukokuuta 2008

Rosendhal Gp

Viime sunnuntaina ajoin legendaarisen Rosendhal Gp:n. Kisa ajettiin Tampereen pyynikin mäkisessä maastossa. Mielestäni yksi hienoimmista pyöräkisoista Suomessa. Kisa koostui 20 x 3,5km kierroksesta ja nousumetrejä on tarpeeksi. Kierroksella ylämäkeä joutui ajamaan 1-1,5km verran.

Ensimmäiset 10 kierrosta oli totaalista tuskaa minulle. Irtiotto porukka lähti 4kierroksen jälkeen jolloin minulla oli todella vaikeaa. Odotetusti missasin sen. Tuntui, että mäkeen happi loppuu ja kohta noutaja tulee. Onnekseni pääjoukon vauhti laski 10kierroksen kohdalla, kun irtiotto ryhmä oli saanut 2min kaulan. Viimeisellä 5kierroksella fiilis alkoi olemaan aika vahva ja yritin irtiottoa pääjoukosta kun 2,5kierrosta oli maaliin matkaa. Ikäväkseni minut saatiin kiinni 400m ennen maalia ja kymppisakkiin sijoittuminen ja hyvät cup-pisteet meni siinä. Tavoitteeni kisaan oli saada muutama cup-piste ensi vuoden elitepaikkaa silmällä pitäen. Se nyt ei onnistunut kun sijoitukseni oli 23.

Kisan voitti vahva triathlonisti Mikko Vastaranta. Ja naisten skaban Lotta Lepistö.