tiistai 22. toukokuuta 2012

Ironman 70.3 St Pölten

Kisakausi on virallisesti avattu triathlon-kisojen osalta. Viimeisen kahden viikon aikana olen hionut kuntoa monissa kisoissa. Kahteen viikkoon on mahtunut 1,5km uintitesti, jossa uusi henk. koht. ennätys, 14km juoksukisa Liedossa, jossa tossu kulki tosi hyvin omaan tasoon nähden, vaikka kroppa oli väsynyt treeneistä. Seuraavalla viikolla jatkoin kisailua 10km varsinais-suomen cup tempolla, josta irtosi aika selkeä voitto (johon en ole ennen pystynyt). Tätä seurasi kaksi pyöräkisaa viikonloppuna, joissa Mustion 50km aika-ajo meni selkäjumin vuoksi penkin alle ja sunnuntain Fuji Peloton Gp oli kohtalaisen vahvaa tekemistä vaikka lopussa hiukan nitkahdinkin.

Näistä kisoista itseluottamus senkuin kasvoi, koska alla oli todella hyviä kisoja ja treenejä. No niinhän siinä sitten kävi, että 5 päivää ennen Itävallan puolikasta flunssa iski ja loppuviikko meni lepäillen sormet ristissä, että kuntoudun ennen kisaa. Kisaa edeltävänä päivänä fiilis oli jo kohtalaisen hyvä, joten päätin startata ja vakuuttelin itselleni, että teen huikean kisan, koska kaikki edellytykset olivat kovaan menoon testikisojen perusteella.

Noh, miten siinä sitten kävi, alla pieni reportaasi:

Uinti 1,9km; Jo 100m uinnin jälkeen tuli ensimmäinen yskän puuska ja meinasin tukehtua veteen. Age-group kärki meni menojaan ja jo siinä vaiheessa tiesin, että uinti menee aivan pipariksi. Voimattomia vetoja ja hengitys rohisi liman takia. Rantauduin 29min jälkeen, joka oli 3-3.5min hitaampi mitä olin suunnitellut.

Pyörä 90km; Ajattelin, että pyörässä niittaan kunnon ajan tiskiin ja oikein odotin, että pääsen tiputtamaan kilpakumppaneita nousuissa. Noh, ensimmäinen nousu tuli eteen ja lima lensi keuhkoputkesta ja kaikki menivät ohitseni. Toinen pidempi ja kovempi nousu 60km kohdalla oli vielä voimattomampaa menoa ja luulin jo jossain vaiheessa, että jään kammelle. Pyöräaika oli 2.27.xx, joka oli 10min suunniteltua hitaampi.

Juoksu 21,1km; Juoksun alotin reippaasti, mutta reippaus loppui ensimmäisiin kramppeihin ja yskäkohtauksiin 2km kohdalla. Koko matka oli hidasta jolkuttelua ja liman räkimistä keuhkoputkesta pois. Aika 1.37.xx.

Lopputulos oli siis surkea 4.40.xx aika ja surkea sijoitus 128 kokonaiskisassa. Harmittaa aivan vietävän paljon. Toisaalta tiesin sen kokemuksesta, että minun kroppaa ei saa flunssan jälkeen vauhtiin vasta kuin parin onnistuneen treeniviikon jälkeen, mutta aina sitä haluaa toivoa parasta. Tietysti positiivinen asia oli se, että pääsin edes kisaamaan ja tekemään hyvän treenin. Isot kv-kisat on aina spektaakkelimaisia, hienoja kokemuksia upeine maastoineen ja urheilujuhlan tuntu on siellä yksi hienoimmista asioista.

Ei kommentteja: