keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Alkukesän kisasilppua

Itävallan puolikkaan jälkeen olin pari viikkoa todella väsynyt ja treeni ei meinannut millään lähteä kulkemaan. Hieman flunssaisena kisailu oli ehdottomasti huono ratkaisu, kisa tuntui jäsenissä pidempään ja palautuminen oli paljon hitaampaa.

Pari viikkoa Itävallan kisan jälkeen oli kauden aloitus Suomessa Hyvinkään perusmatkan kisassa. Olin kohtalaisen varma, että kisasta tulee kohdallani todellinen pettymys. Treenit olivat olleet niin aneemisia, keuhkot eivät olleet toimineet kunnolla ja kovissa vedoissa olin jäänyt paljon kevään vauhdeista. Onneksi parin päivän herkistely ennen Hyvinkään starttia nosti tasoa ja kisa meni oikein positiivisesti. Uinnissa jäin 45sek Luodon Mikasta, mutta pyörä jalka minulla oli yllättävän vahva ja sain Mikan kiinni jo 10km ajon jälkeen. Juoksu oli ok suoritus, viimeinen puristus jäi tekemättä, koska muut olivat sen verran kaukana. Hyvinkäältä sija 2 ja hyvä aika nosti taas itseluottamusta ylöspäin.

Seuraavana viikonloppuna, ennen viikon kesälomaani kisailin SM-tempon ja Juhannus-triathlonin Turussa. SM-tempon startti oli perjantai-iltana Liedossa. Kisapäivän valmistautuminen oli todella huono. Kiireinen työpäivä ennen lomalle jääntiä, liikaa kahvia ja kiireinen siirtyminen kisapaikalle. Tempon matkana oli 40,9 km ja tavoitteeni oli 15 joukkoon. Alku kisasta sujuikin ihan kohtalaisen hyvin ja olin tekemässä hyvää suoritusta. 30k kohdalla huono nesteytys rankaisi ja pohkeeni kramppasi, viimeinen kymppi tulikin turhan hitaasti. Sija 22 ei missään nimessä ollut sitä mitä hain kisasta.

Sunnuntaina starttasi Juhannus-triathlon uudella kisapaikalla Kaarinan Littoisissa. Puitteet kisalle olivat erinomaiset ja erityisesti mielenkiintoinen ja haastava juoksureitti keräsi kisailijoilta kehuja. Omalta kohdalta kilpailu oli aika väsynyttä menoa. Hengitys oli jumissa ja tuntui liian helpolta. Sprinttikisassa pitää olla tappamisen meininki ja sellainen fiilis, että oksennus kohta lentää. Nyt ei ollut ja sen tietää, että tuloskin jää silloin pannukakuksi. Uinti oli kohtalainen, pyörä voimatonta ja juoksu mukavaa juoksentelua. Kärkeen tuli liikaa eroa ja sijoitukseni oli kilpailussa 4.

Juhannusviikko meni lomaillessa ja laadukkaita treenejä tehdessä. Viikkoon mahtui kehittävinä treeneinä pitkä ja kova 5h pyöräily, pitkä 2h juoksu, 180km pk- pyöräily, tehouinteja ja tehojuoksu. Treeniä tuli mukavasti +20h ja vaikka tuohon mahtuu Juhannuksen juhlimiset oli viikko ehdottomasti todella tärkeä loppukesän kisoja ajatellen. Meno treeneissä alkoi olemaan taas vahvaa.

Viime sunnuntaina kilpailtiin Vantaalla sprinttimatkan SM-kisat. Lähdin kisoihin tekemään hyvää treeniä, joka tarkoitti, että miltei koko matka mentiin rajoitinta vasten. Tuossa onnistuin todella hyvin ja hengitys oli jatkuvasti tiukoilla. Sijoituksena 6 sija, mikä on ok. Jälkikäteen harmittaa, että en yrittänyt pyöräilyssä aikaisemmin karkuun. Pyöräjalka oli hyvä ja nyt on hyvä jossitella miten se mitali olisi saattanut tulla....

Noh, onneksi kone alkaa olemaan viritettynä kauden yhteen pääkisaan - Joroisten puolimatkan SM-kisoihin. Siinä on kisa, jossa olen yleensä onnistunut tekemään hyvän suorituksen. Uskon ja jopa tiedän, että tänä vuonna henk. koht. ennätykset paukkuvat ja roimasti ja kiilaan hyvin lähelle kärkimiehiä. Lähden tekemään omaa hyvää suoritusta ja ylittämään itseni. Se tulee toivottavasti riittämään, jos ei mitaleille, niin hyvin lähelle palkintopallia. Sitä ennen teen muutamat tehokkaat ja herkistävät harjoitukset ja käyn vielä Kiskossa hakemassa sprintistä vauhtia jalkoihin.