sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hyvässä vireessä kohti Ironman Austriaa

Kahtena viikonloppuna on tullut kisailtua. Kaksi viikkoa sitten perusmatka Vantaalla ja viikko sitten sprinttimatkan SM-kisa Nurmijärvellä. Molemmat kisat ovat luoneet vahvaa uskoa omaan kuntoon Itävallan täyttä matkaa varten.

Vantaan perusmatka:
 
Olin hieman epävarma tästä kisasta ja kunnostani, koska alla oli muutama todella kova täyteen matkaan valmistama treeni. Toki olin tehnyt nämä treenit hyvin palautuneena ja myös maltoin palautella treenien jälkeen. Mutta silti, ensimmäinen startti pitkään aikaan aina jännittää.

Sain uuden Sailfish G-range märkäpuvun Vantaalla ennen starttia ja pienen testiuinnin jälkee uskalsin ottaa puvun heti kisakäyttöön. Puku oli kuin sukka päällä, uintiasennon kanssa ei tarvinnut tehdä töitä ja kädet pyörivät vapaammin kuin edellisen puvun kanssa.  Hyvä, että otin puvun käyttöön, koska uinti tuntui kisassa parhaimmalta moneen viikkoon ja olin kärjessä heti ensimmäisellä poijulla ja pidin kärkipaikan uinnin loppuun asti.
 

Pyörä on kulkenut treeneissä tosi hyvin ja uskalsin lähteä kovaa matkaan ja tarkoitukseni olikin tehdä kärjessä hyvä oma ajo. Jalka ei kuitenkaan riittänyt karkumatkalle vaan takaa tuli ruotsalainen Frydenlund ja hänen kanssaan taitoin matkaa. Ajo oli kohtalaisen helppoa, tosin vatsa ei meinannut toimia mutta tästä en hätääntynyt, koska perusmatkan jaksaa vaikka vähän vähemmillä energioilla. Viimeisellä viidellä kilometrillä Lemmettylä ja Dahlman pyyhälsivät ohi ja saavuimme T2:seen neljään pekkaan.

Vanhasta kokemuksesta tiesin, että juoksussa minulla ei ole eväitä vastata muiden vauhtiin. Periaatteessa olin tyytymässä jo 4 sijaan. Jens lähti kovaa karkuun, mutta ilokseni huomasin, että pysyin alun Teemun perässä ja Frydenlund jäi heti kauas taakse. Sain juoksuun hyvän raastovaihteen päälle ja loppuen lopuksi jäin omasta 10km ennätyksestäni alle minuutin. Talven kovat ratavedot ja tekniikkaharjoitukset alkavat siis tuottamaan tulosta!

Lopputulemana kolmossija ja sijat 1 ja 2 eivät olleet kaukana. Todella hyvä kisa. Ehkä yksi parhaimmista vedoistani ikinä.


Sääksi SM-Sprintti

Viikko perusmatkasta kisailtiin SM-sprintti Sääksissä. Tähänkään kisaan ei tullut liikoja herkisteltyä- Kolme päivää aikaisemmin juoksin 25km, josta 7 km aerobisella kynnyksellä. Kisaa edeltävänä iltana jalat tuntuivat aivan hirveiltä, mutta niin vain lauantaina kisassa oli lentovaihde päällä.

Kisasta puuttui muutama kova sprinttitykki, joten kisan luonne muuttui huomattavasti ja vahvalla pyöräilyllä oli mahdollista tehdä riittävästi eroa koviin juoksijoihin.

Kisan tavoite oli selkeä. Hyvällä uinnilla isoon porukkaan ja kun Darby ajaa pääporukan kiinni niin kaikki peliin ja karkuun muilta. Ja se onnistui!

Uinti kulki tosi hyvin. Pyöräilyssä minulla oli aivan maagiset jalat ja saatiin Darbyn kanssa tehtyä eroa seuraavana tulleeseen kovaan venäläiseen n. 35-40sek. Juoksussa venäläinen tuli minusta ohi kuin skootterilla, mutta sain pidettyä kolmospaikan ja SM-hopean. Enpä olisi uskonut, että näillä täyden matkan treeneillä sprinttimatkalta tulee SM-mitali! Iloinen yllätys.:)

Tasan viikko enää kauden päätavoitteeseen Itävallan Ironmaniin. Nyt täytyy vain pitää pää kylmänä harjoitusten kanssa ja levätä riittävästi. Lähdemme pelipaikoille Marian, vanhempieni ja Marian vanhempien kanssa keskiviikkona, joten kerkeän tutustumaan reitteihin mahdollisimman hyvin. Foreca lupaa tällä hetkellä kisapäivälle n. 20-22 astetta, joten optimiolosuhteet pitäisi olla tiedossa. Toivottavasti tämä kunto ei tästä viikossa katoa....

   

Ei kommentteja: