maanantai 6. heinäkuuta 2015

IM Kronborg 70.3 ja Finntriathlon Vierumäki

Vietettiin Marian kanssa vähän toisenlainen juhannus tänä vuonna, Tanskassa Ironman 70.3 Kronborg kisan merkeissä. Kisa oli yksi juhannuksen kohokohdista, mutta samalla saatiin mukava roadtrip aikaiseksi ja lyhyt, mutta tehokas loma.

Kronborgin kisa oli järjestelyiltään taattua Ironman laatua. Reitti oli todella hieno. Uinti tapahtui satamassa, pyöräily kulki pitkin kauniita maalaisteitä ja juoksu Kronborgin linnan ympäri / lähettyvillä. Puitteet olivat siis kohdallaan.

Kisa kulki minulla erinomaisesti! Lähdin ilman mitään aika- tai sijoitustavoitteita liikenteeseen ja tekeminen oli varsin nautinnollista.

Uinti kulki helposti ja sain hyvän tatsin tekemiseen. Rantauduin oman sarjan kärkisijoilla. Pyöräilyssä pystyin pitämään ennalta mietityt watit helposti ja koko ajo sujui vaivattomasti. Ensimmäisen kerran puolikkaalla myös juoksu sujui hyvin. Tämä johtui varmasti osakseen siitä, että pyöräilyn ajoin täysin omaa ajoa, "voimapiikkejä" välttäen. Tuloksena hieno sija 3, M30-34 sarjasta ajalla 4.19. Aika ei ollut kummoinen, mutta pyöräilyn kova tuuli ja reitillä olleet tiukat mutkat hidastivat menoa. Pyöräilyn keskiwatteihin 286 voin olla todella tyytyväinen. Kisaan en juurikaan keventänyt harjoittelua, joten Joroisten puolikkaalle uskallan lähteä hakemaan hyvää sijoitusta.

Finntriathlon #kerääkokosarja jatkui Vierumäellä lauantaina. Sain onneksi peruttua työreissun tuolta viikonlopulta, jotta pysyn kerääkokosarjan kokonaissijoituksissa mukana. Odotin tästä kisasta hyvää suoritusta, mutta lopputulemaksi jäi aika väsynyttä menoa. Uinti oli ok, pyöräilyssä väsynyttä menoa ja juoksu kulki samaa vauhtia kuin kronborgin puolikkaalla. Näemmä palautuminen oli vielä hiukan kesken puolikkaasta ja hellelukemia näyttänyt tiuku teki kropalle kepposet. Noh, hyvä treeni kaiken kaikkiaan Joroisia varten. Sijoitus 6 ajalla 2.09.

Tästä on hyvä jatkaa. Tämä viikko vielä semikovaa harjoittelua ja ensiviikolla kunnon herkistely Joroisille. Aika tai sijoitustavoitteita en ota, mutta jos optimaalinen suoritus osuu päivään niin uskon, että tuloslistalla olen aika korkealla.