perjantai 7. syyskuuta 2007

Kävin ajamassa kisaa + takaisin opintojen ääreen

Noniin sain vihdoista viimein netinkin kuntoon opiskelijaboksiin, joten pystyy taas kirjoittelemaan tänne.

Viime sunnuntaina ajoin pyöräkisan Hämeenlinnan ahveniston moottoriradalla joka oli continental super road cupin osakilpailu. Keli oli aika herkku. Eli n. +10c ja vettä tuli kuin esterin perseestä. Kisan pituus oli 25kierrosta eli n.70km. Kuulostaa hyvinkin vähälle mutta radan profiili teki kisasta ja matkasta hyvinkin rankan. Ja itseasiassa kisaa lyhennettiin 5kierroksella, koska startti oli vasta klo 19 ja pimeä tuli klo 20 jälkeen tosi nopeasti. Mutta kisa meni itseltäni hyvin ottaen huomioon miten kisat on syksyllä kulkenut. Kisaan lähti n.30kuskia ja hyvinkin nopeasti porukka alkoi harventumaan. Kierroksen pisin nousu n.300-400m pitkä ja keskijyrkkyydeltään n.10% mäki oli monelle kuoleman paikka. Porukka iski siihen yleensä kovaa ja ainakin minusta tuntui, että nousu vedettiin kovaa joka kierroksella. Pysyin pääjoukossa 13kierrosta jolloin tipahdin pisimpään nousuun. Pystyin ajamaan pääjoukon vielä kerran kiinni mutta pitkä nousu laittoi jalat sen verran hapoille, että tipuin uudestaan. Mielenkiintoista oli se, että pystyin ajamaan tasaisella hyvää vauhtia mutta mäessä puhti loppui nopeasti. Maaliin saavuin silti sijalla 13 joka on henk. koht. paras sijoitus elite luokan maantiekisassa. Täytyy olla tyytyväinen, koska kisassa oli kuitenkin Suomen maantiepyöräilyn amatöörikärki mukana.

Viikon päästä olisi vielä tarjolla maantiecupin kisa Porvoossa mutta juuri nyt ei kyllä huvita lähteä Seinäjoelta Porvooseen asti kisaamaan, joten taitaapa jäädä väliin.

Nyt olisi tarkoitus ottaa harjoittelussa hiukan kevyemmin ja lokakuussa alkaa rakentaa uutta kuntoa ensi kautta varten. Olen kuitenkin tehnyt 1-2h treenin päivittäin. Lähinnä pyöräilyä, juoksua ja punttia.

Nyt pystyy viettään jokusen viikon tavallisen opiskelijan elämää ja keskittymään Veikkasen fanittamiseen Espanjan ympäriajossa.;)